Illegal elektro och ett nazisthelvete

12.08.2012 kl. 18:34
Traditionell svartklubb någonstans ute på "ön", men vi blir hemma.

Jag - helt däckad efter en heldag ute på Donsö. Alldeles fantastiskt väder och jag var bara lycklig där jag strövade omkring bland klippor, buskar, öde sandstränder och (förvånansvärt) brännande sol.
Kanske var det kaffet, kanske var jag bara glad över att finnas till.Knökfullt på 9ans spårvagn från Saltholmen.
Stiger på längst fram i vagnen bredvid ett par som uppenbarligen var lite berusade. Försöker vara trevlig och fördomsfri och svarar vänligt och lite lättsamt på deras tilltal.
Den ena med svart t-shirt, svart huppari*, rakad skalle och kängor. Ett halsband med Tors hammare, vilket jag inte insåg förrän senare när jag även insåg att det är en jävla nazist jag nyss socialiserat med.

En äldre man stiger på. Nazisten (jag har ännu inte insett det), säger till den gamle att den liknar professor Baltazar. Den från barnprogrammet.
"Du är jude va?"

Konstig fråga tänker jag, och den gamla mannen stiger av redan vid nästa hållplats.
Nazisten säger, till mig, att den gamle var en jobbig typ. Uppehålla vagnen sådär när han bara skulle åka en hållplats.
Jag fattar fortfarande ingenting, tänker bara att han är berusad och pratar goja. Påfrestande social.

Nazisten har en hoprullad tidning som han klappar alla på axeln med. Vill ha uppmärksamhet uppenbarligen.
Nazisten och dens partner, som jag till en början tyckte var lite trevligt pratsamma, om än berusade, börjar ge mig obehagskänslor.

Nästa hållplats.
En svart person stiger på längst fram i vagnen där vi står eftersom det fortfarande är fullt.
Nazisten ser personen och säger "Du har nog tagit fel vagn".
Den svarta personen ser nazisten och säger "Ja, jag har nog det. Tar nästa". Och stiger av igen.
Dörrarna stängs och då plötsligt går det upp för mig vad det är för slags människa som står precis bakom mig och lever om.

Jag blir chockad över den tydliga rasismen och sen arg på mig själv för att jag inte insåg det tidigare. "Du är jude va?", och halsbandet. För helvete.
Jag bestämmer mig för att sluta vara socialt tillgänglig och ignorerar paret istället.
Nazisten blir sur "Hörru!", men gör inget mer innan jag i ögonvrån ser hur han rullar ihop sin tidning ännu lite hårdare, höjer handen och BANG!, slår till bänken precis bredvid mig där jag står. "Oj, det var visst en fluga där, höhhöh".

Jag vet inte om nazisten försökte skrämma mig, om den kanske märkte att jag slutat vara trevlig efter incidenten med den svarta personen.
Det är inte det som stör mig, jag är inte rädd för fulla drägg. Nazist eller ej.
Men obehaget över att jag inte insåg något och att jag inte reagerade på den uppenbart rasistiska och trakasserande handling som utspelade sig mitt framför mina ögon, får min mage att dra ihop sig och mina ögon att bli dimmiga.
Innan jag stiger av vagnen vid Masthuggstorget stirrar jag på nazisten och har på tungan att tala om för den hur synd det är om sådana som han.
Men jag är alldeles för torr i munnen för att kunna vara säker på att få ur mig något hörbart så jag nöjer mig med att inte svara när nazisthelvetet ropar "Ha det gött!" efter mig då jag stiger av.

*huvtröja


Kommentarer (3)
Vilket jävla stolpskott, idiot och dumskalle!. Åh, jag skulle vilja ... göra något elakt mot honom!.... Smitta honom med sjukdom. Det skulle jag vilja göra! Sen hoppas jag att han får en svart läkare.. eller jude, som räddar hans liv! Inte så jäkla kaxig då va? Nä, just det! Dumskalle! ...grrrrrrrr /arg sofie
SOFIE13.08.12 kl. 22:49
Fy attans. Synd att en eller några sådana "idioter" lyckas komma undan med det och utöva sådan "makt" med sina skrämselmetoder. Väldigt intressant och bra skrivet Inger. Hoppas oavsett att Donsö var fint, det låter som ett underbart ställe för kropp och själ. Sköt om dig. And I shall hope that idiot gets hit by a plane.
Nadja14.08.12 kl. 08:45
Usch vad obehagligt och sedan den där alltid så jobbiga känslan man får efteråt när man inser att man borde ha sagt något. Samtidigt så vet man inte vad dylika typer kan hitta på ifall man skulle få mod nog att säga till. Sedan kan jag inte låta bli att påpeka att Tors hammare i kombination med svart klädsel, rakad skalle och kängor också hittas på alldeles trevliga och vettiga metaldiggare utan nazikopplingar. Själv tycker jag att de där tröjorna med "Kiitos Suomi 1939-1945" är jävligt obehagliga. De brukar också kombineras med ett finskt lejon kring halsen. Då brukar jag dra mig undan även om det KAN vara en alldeles trevlig mysfarbror innanför tröjan. Man tar det säkra före det osäkra liksom.
Karin22.08.12 kl. 18:13


Din personliga, kringflackande, omvärldsanalytiker. För tillfället är jag stationerad i Göteborg där jag bor i stadens finaste kollektiv med 15 andra fantastiska människor.
Livet är alldeles alldeles underbart, men det betyder inte att jag inte blir förbannad med jämna mellanrum.

Senaste kommentarer

26.10, 18:26Livstid och arbetstid av ulrika
20.10, 20:06Livstid och arbetstid av NadjaPadjala