Livstid och arbetstid

20.10.2012 kl. 13:21
Vad gör jag med min tid?

Jag jobbar 54% inom Hemtjänsten.
Jag sitter i styrelsen för Håbeteku, en förening för homo-, bi-, trans- och queerpersoner på Göteborgs universitet och Chalmers.
Jag repeterar på eget initiativ studierna från förra året, för att jag vill lära mig mer och fördjupa mig i vissa saker.
Jag stickar ett par yllesockor. Snart klar med den ena.
Tränar. Försöker just nu komma upp i 3 gånger/vecka.
Däremellan är det mycket som händer. När en bor i ett hus med 15 personer så är det alltid något på gång. Samtal, pyssel, film, matlagning, skratt, gråt och glädjeyra. Ett och annat äventyr.
Jag trivs alldeles utmärkt och blir väldigt provocerad när folk på jobbet undrar hur jag klarar mig med att jobba halvtid och då jag får frågan Men vad gör du annars?

Ja, jag är mycket medveten om att jag är privilegierad medelklass som får hjälp från mamma och pappa om det verkligen kniper. Men den hjälpen är inget jag tar till om jag inte verkligen sitter i skiten.

Tiden du inte jobbar ses som bortkastad tid av många. Som om "fritid" är något onödigt, slappt och något "utöver".
Som om meningen med livet är att jobba. Javisst, är du en av få lyckliga som har ditt absoluta drömjobb så kanske du vill jobba jämt, men kom då ihåg att det alltid behövs, och finns, folk som jobbar inom till exempel vården, brandskydd och liknande myndigheter, sophämtare, städare, på skolor och dagis...
Samhället skulle inte fungera utan dessa. Och åter igen, jag vet att jag har det bra som inte "behöver" jobba mer. Jag har inga stora skulder, ingen annan än mig själv att försörja, jag HAR ett jobb.
Det finns människor som hankar sig fram på olika korttidskontrakt, eller flera olika jobb, som jobbar dag och natt utan att ha råd med pålägg på knäckebrödet, som är jävligt glada över de jobb de trots allt har. Som inte har råd att bli sjuka till exempel.

Sen finns det andra, som är privilegierade som jag, som jobbar och jobbar för att ha råd med en massa prylar och ny bil och lån till det ena med det tredje. Det är inte det minsta synd om er. Vad ska ni med alla prylar till? Vad ska stå på din gravsten?
"Lyckades med att samla på sig ett antal iPhones och en ny snygg Mercedes under sin livstid".Kommentarer (3)
Jag håller med dig. Man ska göra vad man vill om det känns bra. "Skit i andra och sköt dig själv" heter det. :-) Sen tror jag att det är lyckosamt att vara/har varit student nyligt för man blir duktig på att hantera pengar så att de räcker länge. Sen behöver man faktiskt inte mer än så man klarar sig. Tycker jag! :-) Herregud, vi har all tid i världen att tjäna pengar och köpa dyr-mercan om vi vill det ;) hoho. Varför måste allt göras direkt? Stå på dig Inger!
Sofie20.10.12 kl. 18:49
Håller med dig till det yttersta!:) Att överleva är inte dyrt och allt roligt kostar inte mycket, man får väl se det goda med det man har istället för att alltid sträva efter att ha/få/skaffa mer! Ha en underbar helg Inger!:)
NadjaPadjala20.10.12 kl. 20:06
Go syrran!
ulrika26.10.12 kl. 18:26


Din personliga, kringflackande, omvärldsanalytiker. För tillfället är jag stationerad i Göteborg där jag bor i stadens finaste kollektiv med 15 andra fantastiska människor.
Livet är alldeles alldeles underbart, men det betyder inte att jag inte blir förbannad med jämna mellanrum.

Senaste kommentarer

26.10, 18:26Livstid och arbetstid av ulrika
20.10, 20:06Livstid och arbetstid av NadjaPadjala