Återfall 1.

01.12.2012 kl. 00:23
Kan ju ändå inte riktigt hålla mig.
Varför är jag inte förvånad? Finns så många saker jag har svårt att sluta med.


Dagens goda råd:
Gör dig själv en tjänst och köp en menskopp. Gör det HÄR, gör det nu.


Mitt förtroende för tandläkare, men kanske främst tandhygienister, har krympt drastiskt de senaste månaderna efter otaliga skräckhistorier som mina nära och kära delat med sig av.

M som uttryckligen bad sin läkare innan käkoperationen att INTE fila ner hens tänder till en jämn fin pepsodent-rad. M sa till flera gånger. Se till att det inte händer, jag vill inte ha det så.
M vaknar efter operationen, ser sig i spegeln och möts av en jämn och "fin" pärl-rad.
Wth?

V besöker en tandhygienist. V vet att hon tar väl hand som sina tänder, har aldrig haft hål, ingen karies. Berättar att hon borstar tänderna 3 gånger om dagen, använder tandtråd, yada yada... Tandhygienisten förhör sig om min väns kostvanor. Äter vegetariskt, mycket frukt.

-Jaha du, jo jag kunde nästan gissa att du håller på med sånt.

-Eeh, va?

-Borsta tänderna 3 gånger om dagen är alldeles för mycket och frukt är inte bra för tandemaljen du ser väl här hur tunn den är vid dina framtänder? Och detta att inte äta kött, det är inte bra för tandhälsan ser du...

Vad är det för jävla i-landsproblem som tandhygienisterna snöat in på? Ja, det är ett "vetenskapligt bevisat faktum" (vilket i princip kan innebära vad som helst, men det är en annan diskussion) att syrliga saker, t.ex. apelsiner, fräter din tandemalj och att man bör vänta cirkus 1 timme innan tandborstning efter intag af dylik syrlig matvara.
Att borsta tänderna 3 gånger om dagen är inte för mycket. Inte 4 gånger heller. Det handlar om hur du borstar, vilken slags tandborste du har etc. Kvalitet, inte kvantitet.

Och vem fan gav dig rätten att avgöra hur en annan människa bör se ut för att uppfylla dina sjuka ideal om någon slags Übermensch med bländvitt spikrakt pepsodent-leende?

Folks fördomar mot vegetarianer och veganer orkar jag inte ens gå in på.

Jahaa, så du äter kött?
Är det inte svårt att undvika hjärt- och kärlsjukdomar, för att inte tala om all annan skit som kommer med all industriproducerad animalisk föda?

Och har du tänkt på att du göder dina biffar med grödor som egentligen borde gå till svältande människor i andra delar av världen?

Inte det?


Tandhygienist - vad är det för jävla yrke egentligen? Lika samhällsnyttigt som börshaj ungefär.

Förlåt alla tandhygienister. Klart det finns några procent av er som gör nytta.
Kommentarer (1)
FASIKEN VAD BRA SKRIVET! Jag var hos en doktor en gång och han snöade direkt in sig på att alla mina (dåvarande) hälsoproblem handlade om att jag är vegetarian. Jag ba - eh, nej? Jag var för fasiken sjuk hela tiden, hade ju TWAR men ingen ville inse det. Det var en sådan upprättelse för mig att se på Efter 10 med Malou när hon bjudit in Gunde Svan och till och med HAN hade blivit förnekad att det kunde röra sig om Twar när han var hos läkaren. Han menade på att "herregud, jag som haft min kropp som ett verktyg i hela mitt liv, borde väl veta om det handlar om en vanlig förkylning eller något annat?" men icke. Tillslut, efter många om och men, hade han fått kontakt med en läkare som var insatt i twar. Men de flesta, "vanliga dödliga" som man säger, orkar ju inte med. Man kanske besöker läkaren en eller två ggr och får negativ bekräftelse och vips så orkar man inte fightas för sin rätt längre (man måste vara frisk för att kunna vara sjuk osv). Pappskallar! :) KRAAAM INGER
DU ÄR MIN IDOL01.12.12 kl. 12:41


Din personliga, kringflackande, omvärldsanalytiker. För tillfället är jag stationerad i Göteborg där jag bor i stadens finaste kollektiv med 15 andra fantastiska människor.
Livet är alldeles alldeles underbart, men det betyder inte att jag inte blir förbannad med jämna mellanrum.

Senaste kommentarer

26.10, 18:26Livstid och arbetstid av ulrika
20.10, 20:06Livstid och arbetstid av NadjaPadjala